Procesul grupării conduse de orădeanul cu un cazier impresionant va începe în septembrie. Orădeanul, considerat liderul unei reţele de falsificatori care urma să pună în circulaţie bani falşi prin intermediul unei bănci, va fi judecat în libertate.
Magistraţii Curţii de Apel Oradea au decis să-l elibereze din arest pe Iulian Ciorba, în ciuda faptului că acesta are la activ mai multe condamnări şi ar fi ameninţat cu moartea un procuror care-l cerceta.
Orădeanul eliberat din arest are un cazier impresionant. În anul 1995, Iulian Ciorba a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru furt calificat. Este prima sa condamnare. A fost eliberat condiţionat la scurt timp şi a avut nevoie de trei ani să recidiveze. Bărbatul a ajuns în atenţia anchetatorilor bănuit fiind de spargerea unor case de schimb valutar. În 2001, Iulian Ciorba ar fi furat 43 de telefoane mobile, de la o firmă din Oradea, în valoare de 18.300 de lei.
Furturi şi tâlhării în ţară
„Iuliu Ciorba are la activ furturi şi tâlhării în Oradea, Constanţa, Ploieşti, Baia Mare”, a declarat, pentru Adevărul de Seară, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra.
Ciorba nu s-a oprit aici. În luna iulie 2007, el şi fratele său Marius şi-ar fi bătut un prieten. Bărbatul în cauză, care a necesitat 15 zile de îngrijiri medicale, era implicat într-o relaţie cu sora iubitei lui Ciorba. Anul trecut, Ciorba s-a reprofilat. A pus bazele unei grupări care acţiona în zona Banat, specializată în operaţiuni financiare cu cardul. Anchetatorii susţin că pagubele produse de grupul organizat şi condus de Ciorba la mai multe firme din Timişoara, Reşiţa şi Ştei au fost depistate şi blocate de societăţi bancare.
În urma sesizărilor făcute de bănci, oamenii legii au început să monitorizeze gruparea începând cu luna februarie 2010, iar în aprilie au reuşit să-i prindă pe