De şase ani îmbie trecătorii cu plăcinte, cornuri şi produse de patiserie la un chioşc amplasat în centrul oraşului.
Pe Emilia Pop o vedeţi zilnic pe Pietonalul Liviu Rebreanu, în timp ce vinde plăcinte şi cornuri făcute de ea, la o patiserie din oraş. De şase ani numai de asta se ocupă şi spune că este o meserie care îi este foarte dragă. „Am lucrat 25 de ani în Combinatul de Prelucrare a Lemnului, în mediu toxic, şi făceam finisaje pe lemn. Apoi m-au trimis în şomaj, şi, înainte de expirarea şomajului, a trebuit să îmi caut ceva de lucru şi aşa am ajuns la patiserie", îşi aminteşte Emilia. Secretele buchisitului printre reţele de bunătăţi de pe vremea bunicilor le-a deprins destul de repede, mai ales că Emilia este o gospodină adevărată. „Am învăţat să frământ, să coc şi să fac diverse produse de patiserie, de la brânzoici la cornuri de gem, plăcinte cu mere sau prune, la împletituri, pizza sau gosoşi şi plăcinte în ulei ", spune femeia. Din secretele meseriei De-a lungul anilor, Emilia a învăţat secretele reţetelor pentru cornuri şi brânzoici şi spune că e nevoie de multă îndemânare şi dragoste pentru ca bunătăţile să iasă şi mai gustoase. „Cornurile se pun întodeauna la copt cu partea de lipitură în jos, să nu se desfacă, iar brânzoicile se bat puţin înainte de a fi puse în tavă, la copt", explică Emilia. Pe lângă prepararea propriu-zisă, Emilia se ocupă şi de vânzare, lucru care îi place la nebunie. „Nu ştiu ce visam când eram mică. Mi-ar fi plăcut să merg la facultate, dar n-a fost să fie. Cred, totuşi, că mi-a plăcut mereu lucrul în comerţ. Oamenilor nu le vând nimic din ce nu aş cumpăra şi eu şi mereu îi servesc doar cu produsele cele mai proaspete", mai spune Emilia. Profil Născută: 14 octombrie 1959, Şieu-Măgheruş Studii: Şcoala profesională de Prelucrare a lemnului Familie: căsătorită, are trei copii Ocupaţie: lucrător comercial Ce-i place: