Decizia de amânare cu trei ani, de la 1 ianuarie 2012 până la 1 ianuarie 2015, a trecerii la televiziunea digitală terestră în România a fost publicată în Monitorul Oficial. România şi-a luat angajamentul faţă de Uniunea Europeană (UE) de a finaliza tranziţia la televiziunea digitală până în anul 2012. Autorităţile române nu au respectat însă niciun termen impus de UE privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră, pentru ca pe 11
Decizia de amânare cu trei ani, de la 1 ianuarie 2012 până la 1 ianuarie 2015, a trecerii la televiziunea digitală terestră în România a fost publicată în Monitorul Oficial.
România şi-a luat angajamentul faţă de Uniunea Europeană (UE) de a finaliza tranziţia la televiziunea digitală până în anul 2012. Autorităţile române nu au respectat însă niciun termen impus de UE privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră, pentru ca pe 11 august să decidă amânarea cu trei ani, până la 1 ianuarie 2015, data încetării transmisiei analogice de televiziune.
Această decizie este justificată prin scutirea cetăţenilor de a-şi achiziţiona noi echipamente în perioadă de criză şi asigurarea unui termen rezonabil de adaptare pentru operatori.
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii anunţa în luna iulie că şapte companii au cumpărat caietele de sarcini în vederea participării la procedurile de selecţie organizate pentru acordarea primelor două multiplexe de televiziune digitală terestră DVB-T.
Ca urmare a deciziei Guvernului, companiile S.C. RCS & RDS S.A., S.C. Romtelecom S.A., TDF S.A.S., Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A., Media Sat S.R.L., Österreichische Rundfunksender GmbH & Co KG (ORS) şi General Satellite Sofia îşi vor primi banii înapoi.
Autorităţile promit că în 45 de zile de la intrarea în vigoare a HG