O campanie TV a Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui susţine că laptele crud poate conţine microbi care nu pot fi distruşi prin simpla fierbere. Reprezentanţii asociaţiei spun că această campanie se referă la comercianţii de lapte din pieţe, însă mesajul general lasă impresia că laptele de la ţară este nesănătos.
Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL) a lansat în luna iulie campania „Lapte de calitate", ce promovează un spot pe mai multe posturi TV. „Laptele crud îi poate asigura copilului tău proteine, vitamine... dar poate conţine şi microbi care nu se distrug prin simpla fierbere. Ştiai?", spune o voce din off, în timp ce telespectatorii ppot vedea o imagine cu un copil care bea lapte. „Laptele ambalat protejeaza vitaminele şi este cel mai sigur pentru consum. Pentru sănătatea familiei tale consumă numai lapte controlat şi ambalat igienic prin metode verificate", continuă vocea din off.
Citiţi şi:
O firmă spaniolă vrea să cumpere zeci de mii de litri de lapte de oaie din Timiş
Ploieştenii beau lapte proaspăt de la automate
Sute de bebeluşi, lăsaţi fără lapte praf
Scopul campaniei este acela de a-i informa pe oameni că laptele cumpărat din pieţe şi ţinut în sticle de plastic ar putea fi nesănătos, însă mesajul este general şi lasă impresia că tot laptele de vacă ar fi infestat cu microbi. Până acum, campania a avut peste 1.000 de difuzari la principalele televiziuni din România (Pro TV, Antena , Realitatea TV, Kanal D, Prima TV, Acasă TV).
„Iniţiatorii şi susţinătorii campaniei «Lapte de Calitate» sfătuiesc oamenii să consume lapte ambalat, acesta asigurând complexul de vitamine al laptelui neschimbat şi protejat de factorii naturali externi", explică Valentin Blănaru, director general APRIL, scopul acestei campanii.
„Începând cu decembrie 2011, toţi producătorii de lapte