Comerţul cu sifoane, una dintre cele mai înfloritoare afaceri din perioada comunistă este pe cale de dispariţie în Vaslui. Dacă înainte de 1989 nu exista cartier din muncipiul reşedinţă de judeţ în care să nu existe o sifonărie, acum doar patru astfel de locaţii deservesc pe cei 70.000 de locuitori ai oraşului.
Gheorghe Humeniuc este unul dintre proprietarii a două astfel de sifonării din Vaslui care a înţeles că prin calitate şi investiţii poţi transforma sifonul, un produs din fosta orânduire într-o afacere profitabilă a timpurilor noastre. Prima sifonărie, cea de lângă piaţa agroalimentară 13 Decembrie, a fost deschisă în anul 2005, iar cea de-a doua, cea de pe strada Traian, în 2008."Am considerat că apa este viaţă, un produs fără de care omul nu poate trăi. Acesta este motivul pentru care m-am hotărât să intru într-o afacere cu sifonării", mărturiseşte Gheorghe Humeniuc.
Investiţiile în aparatura performantă, de ultimă generaţie, i-au asigurat o clientelă fidelă şi numeroasă. "Deschiderea unei sifonării presupune investiţii de aproximativ 35.000 de euro. Numai pe sistemul de filtrare a apei am dat 20.00 de euro. La această sumă se adaugă costurile cu spaţiul, angajaţii şi restul aparaturii din sifonărie", a adăugat Gheorghe Humeniuc.
Preţuri competitive şi servicii complementare
Tariful practicat în cele două sifonării este de 50 de bani litrul. Zilnic, aproximativ 200 de clienţi trec pragul celor două locaţii. Lor, Gheorghe Humeniuc le oferă o serie de servicii complementare. Dozatoare de cafea şi o ofertă variată de sucuri naturale şi concentrate îi aşteaptă pe doritori în cele două sifonării. "Intenţionez ca anul viitor să mai deschid două sifonării. Una pe strada Castanilor şi alta în zona industrială. Calitatea serviciilor pe care noi le oferim vasluienilor s-a dovenit a fi o reţetă de succes pentru noi. Acesta este motivul pentru car