Noi acuzaţii din partea Parisului, la adresa României. Într-un interviu pentru RTL, şeful diplomaţiei franceze a deplâns din nou situaţia minorităţii rrome din România, care nu s-ar bucura de acces la sănătate şi educaţie, pentru că Bucureştiul nu a fost capabil să atragă decât un procent infim din fondurile europene, pentru integrarea acestei comunităţi. Bernard Kouchner recunoaşte că s-a gândit la demisie.
Noi acuzaţii din partea Parisului, la adresa României. Într-un interviu pentru RTL, şeful diplomaţiei franceze a deplâns din nou situaţia minorităţii rrome din România, care nu s-ar bucura de acces la sănătate şi educaţie, pentru că Bucureştiul nu a fost capabil să atragă decât un procent infim din fondurile europene, pentru integrarea acestei comunităţi.
Bernard Kouchner (audio) a mai vorbit şi de "sclavagizarea" rromilor.
"Cred că în primul rând trebuie respectată legea. Nu mă amuză nici pe mine. Mi se strânge inima ! Mă ocup de 25 de ani de problema rromilor. Diferenţa este că acum 25 de ani, România şi Bulgaria nu erau membre ale Uniunii Europene şi nici Zidul Berlinului nu căzuse. Acum, Europa există şi fiecare stat este responsabil de integrarea minorităţilor sale şi mi se strânge inima când văd cum rromi în special sunt exploataţi ! Este o adevărată oprimare şi, cum să spun, sclavagizare a acestei comunităţi. Asta nu mă amuză deloc. Însă ce poţi să faci ca să rezolvi această problemă. Să demisionezi ? M-am gândit şi la asta", spune Bernard Kouchner.
Şeful diplomaţiei franceze a precizat că a renunţat la ideea demisiei, doar pentru că nu a dorit "să dezerteze" şi a promis că va continua să se implice personal în soluţionarea problemei rromilor.
Fost membru al Medecins sans Frontieres şi al Medecins du Monde, implicat în acţiuni umanitare mai multe decenii, Bernard Kouchner este simbolul deschiderii spre stânga a Guvernului fran