A fost şef de şantier la ridicarea celor mai importante clădiri din Baia Mare: Catedrala „Sfânta Treime“, Palatul de Justiţie, Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu“ şi Palatul Poştei.
Liviu Pop provine dintr-o familie în care mama a fost cântăreaţă de muzică populară, iar tatăl contabil, însă pentru că încă din copilărie a fost pasionat de fizică şi de arhitectură, acesta a ales să practice meseria de inginer constructor.
Şef peste lucrări în Berceni
„Se spune că în viaţă eşti cu adevărat împlinit atunci când ai plantat un pom, ai un copil şi ai ridicat o casă. Pe toate astea le-am făcut, însă ca şef de şantier am avut ocazia să ridic împreună cu echipa de muncitori, din temelii până la nivelul zero, instituţii importante din Baia Mare şi zeci de blocuri în oraş şi chiar şi în capitală“, mărturiseşte Liviu Pop. Proaspăt ieşit de pe băncile facultăţii, băimăreanul a fost cooptat pentru a lucra ca responsabil tehnic la blocurile din complexul Berceni, care fac legătura între Palatul Copiiilor şi Casa Poporului. „Îmi amintesc că blocurile acelea au fost primele la care am lucrat şi pot spune că a fost un nivel imens de muncă şi o responsabilitate foarte mare pentru că pe vremea aceea blocurile urmau să fie locuite de miniştri, iar gradul seismic este nouă“, mărturişeşte Liviu Pop.
Cinci instituţii în doi ani
La scurt timp de la realizarea finisajelor pentru blocurile din Bucureşti, inginerul a revenit în Baia Mare pentru a se angaja la o firmă recunoscută de construcţii, unde a realizat finisajele pentru cele cinci blocuri turn de pe strada Progresului. La finalizarea lucrărilor, acestea au fost premiate pentru arhitectura deosebită şi modelul de pe faţada blocului, chiar de Ordinul Arhitecţilor.
Pentru Liviu Pop acesta părea să fie doar începutul, deoarece ambiţia l-a ajutat să ajungă să-şi pu