Nutriţioniştii din întreaga lume susţin că peştele, în special cel gras, trebuie să facă parte din dieta zilnică a oricărei persoane care ţine la sănătatea sa.
Toate varietăţile de peşte şi fructele de mare conţin proteine importante pentru sănătate, având totodată un conţinut mic de grăsimi saturate. În plus, peştele furnizează organismului minerale esenţiale precum fier, zinc, iod şi seleniu. Din păcate însă, peştele nu se numără printre tipurile de carne preferate de majoritatea consumatorilor, aceştia alegând să mănânce carne de vită. Cu toate acestea, peştele este o opţiune mult mai bună, întrucât carnea este mai slabă şi mai uşor de digerat şi conţine vitamine esenţiale şi grăsimi care pot ajuta la combaterea anumitor boli, menţinând totodată trupul şi spiritul în cea mai bună formă. Dacă sunteţi amator de preparate din peşte, nutriţioniştii vă recomandă să mizaţi pe carnea de peşte gras, care conţine o cantitate foarte mare de acid gras polisaturat Omega 3 - un compus care aduce sănătăţii beneficii extraordinare.
Acizi graşi pentru sănătate
Cei mai cunoscuţi acizi graşi esenţiali sunt Omega 3 şi Omega 6, de care organismul uman are nevoie pentru a se dezvolta şi pentru a-şi menţine sănătatea. Cele mai multe dintre persoane nu asimilează cantităţi suficiente de acizi graşi pentru că din dieta lor lipsesc alimentele care îi conţin - peştele, alunele, nucile, plantele oleaginoase etc. Acizii graşi Omega 3 şi Omega 6 sunt necesari pentru refacerea celulelor distruse şi pentru îmbunătăţirea sănătăţii cardiovasculare. În plus, acizii au capacitatea de a reduce nivelul „colesterolului rău“, de a proteja sistemul circulator şi de a alina bolile inflamatorii.
Varietăţi de peşte gras
Principalele specii de peşte care se „încadrează“ în categoria celor bogate în Omega 3 sunt somonul, păstrăvul, macroul,