Ingrediente: 5 ouă, 2 linguri smântână, 100 g zahăr, 150 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 pliculeţ de zahăr vanilat, un praf de sare, 2 linguri unt, 2 mere verzi, 1 linguriţă scorţişoară măcinată, 2 linguri zahăr pudră şi o cană de fructe pentru decor.
Mod de preparare:
Separaţi gălbenuşurile de albuşuri. Amestecaţi în blender gălbenuşurile, zahărul, smântâna şi zahărul vanilinat câteva secunde. Adăugaţi făina, praful de copt şi sarea şi mixaţi până se omogenizează. Lăsaţi amestecul în blender să se odihnească şi să se facă mai dens. Separat, mixaţi albuşurile spumă şi adăugaţi-le peste amestec. Încorporaţi încet albuşurile în spumă.
Curăţaţi merele de coajă şi tăiaţi-le felioare subţiri, puneţi untul la topit, adăugaţi merele amestecând până se înmoaie. Presăraţi scorţişoară pe ele şi mai lăsaţi-le pe foc două minute.
Aşezaţi merele uniform în tigaie şi turnaţi uşor aluatul peste ele şi băgaţi tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic, apoi mediu timp de 20-25 de minute. O scoateţi pe o farfurie, o pudraţi cu zahăr şi o decoraţi cu fructe, după preferinţe.
Ingrediente: 5 ouă, 2 linguri smântână, 100 g zahăr, 150 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 pliculeţ de zahăr vanilat, un praf de sare, 2 linguri unt, 2 mere verzi, 1 linguriţă scorţişoară măcinată, 2 linguri zahăr pudră şi o cană de fructe pentru decor.
Mod de preparare:
Separaţi gălbenuşurile de albuşuri. Amestecaţi în blender gălbenuşurile, zahărul, smântâna şi zahărul vanilinat câteva secunde. Adăugaţi făina, praful de copt şi sarea şi mixaţi până se omogenizează. Lăsaţi amestecul în blender să se odihnească şi să se facă mai dens. Separat, mixaţi albuşurile spumă şi adăugaţi-le peste amestec. Încorporaţi încet albuşurile în spumă.
Curăţaţi merele de coajă şi tăiaţi-le felioare subţiri, puneţi untul la topit, adăugaţi merele amestecând până se înmoaie. Pre