Daca te ingrijoreaza mirosul de usturoi si nu stii cum sa scapi de el, afla ca cercetatorii americani au realizat un studiu in acest sens, gasind cea mai buna metoda de a-l face sa dispara.
Dupa ce au pus voluntarii sa se spele pe dinti, sa mestece patrunjel, ei au incercat si varianta cu un pahar de lapte, aceasta dovedindu-se si cea mai eficienta, conform Daily Mail.
Acestia ne sfatuiesc sa bem cate un pahar cu lapte la mesele la care se consuma usturoi, pentru ca mirosul sa dispara.
De vina pentru mirosul persistent pe care il lasa usturoiul este un compus, cunoscut ca si AMS, care se elimina prin respiratie si transpiratie, spun oamenii de stiinta de la Universitatea de Stat Ohio. Potrivit acestora, 200 de ml de lapte este cantitatea ideala pentru a scapa de miros, macar in proportie de 50%, dupa cum au aratat testele.
Iar cea mai fericita alegere este laptele gras, baut in timpul mesei si nu dupa aceasta, se mentioneaza intr-un raport aparut in Journal of Food Science.
Usturoiul este o excelenta sursa de vitamine si minerale, coborand tensiunea si nivelul colesterolului, insa mirosul pe care il lasa face pe multi sa il ocoleasca.
Daca te ingrijoreaza mirosul de usturoi si nu stii cum sa scapi de el, afla ca cercetatorii americani au realizat un studiu in acest sens, gasind cea mai buna metoda de a-l face sa dispara.
Dupa ce au pus voluntarii sa se spele pe dinti, sa mestece patrunjel, ei au incercat si varianta cu un pahar de lapte, aceasta dovedindu-se si cea mai eficienta, conform Daily Mail.
Acestia ne sfatuiesc sa bem cate un pahar cu lapte la mesele la care se consuma usturoi, pentru ca mirosul sa dispara.
De vina pentru mirosul persistent pe care il lasa usturoiul este un compus, cunoscut ca si AMS, care se elimina prin respiratie si transpirat