Despre usturoi se stie ca a fost cultivat din timpuri stravechi. Romanii il cultivau pe mari suprafete de pamant si se spune ca era consumat mai ales de populatia saraca si era aliment de baza pentru soldatii romani care credeau ca acesta le sporea puterile si curajul in lupta.
Si despre constructorii piramidelor de pe vremea faraonilor din Egipt se spune ca mancau foarte mult usturoi pentru a putea avea puterile necesare muncii grele la care erau supusi.
Astazi, usturoiul - o planta cu gust picant si aroma inconfundabila - este folosit de mai toate popoarele lumii la prepararea, condimentarea sau aromatizarea unui mare numar de preparate culinare.
Usturoiul a fost considerat dintotdeauna un medicament minune datorita proprietatilor sale curative, fiind utilizat inca din antichitate pentru prevenirea si tratarea multor boli.
Pentru intarirea rezistentei la infectii si impotriva racelilor de sezon se consuma zilnic usturoi in mancare sau taiat felii si baut cu apa.
Mancat cu regularitate, usturoiul previne hipertensiunea si influenteaza capacitatea de curgere a sangelui.
Se poate scapa repede si usor de mirosul neplacut al usturoiului zdrobind intre dinti un bob de cafea sau mestecand frunze de patrunjel.
Impotriva intepaturilor de insecte: daca nu avem altceva la indemana - sare sau otet - putem taia pe lung un catel de usturoi cu care sa frecam locul afectat timp de cateva minute.
Retineti!
- tratamentul naturist nu suplineste o vizita la medicul de familie sau la medicul specialist;
- tratamentul naturist nu are efecte secundare si nu da dependenta;
- efectele tratamentului naturist nu sunt imediate ca in cazul unui tratament medicamentos de aceea pacientilor li se recomanda multa rabdare;
- un produs - mar, usturoi, cartof