Ministerele Economiei, Muncii, Transporturilor, Agriculturii si Comunicatiilor ar putea avea noi sefi incepand de pe 1 septembrie, daca se adeveresc zvonurile privind remanierea ce va fi discutata miercuri. Ar putea fi acest lucru un lucru bun sau rau pentru economie?
Discutiile privind posibila remaniere a unor ministri au aparut chiar de la inceputul verii, insa s-au intensificat odata cu declaratiile premierului Emil Boc de saptamana trecuta. Acesta a precizat ca, la intalnirea de marti cu senatorii liberal-democrati, vor fi discutate "problemele actului de guvernare". La insistentele jurnalistilor, prim-ministrul a recunoscut se va discuta si despre remaniere.
In ultima saptamana, a aparut si o lista cu posibili vizati pentru remaniere: Mihai Seitan, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Radu Berceanu, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Mihail Dumitru, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, si Gabriel Sandu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale.
Deocamdata, toate aceste discutii nu s-au reflectat in domeniul economiei. Unul din cei mai sensibili indicatori, cursul de referinta al Bancii Nationale a Romaniei, a ramas stabil.
De altfel, analistii economici sunt de parere ca, indiferent de cine ar conduce ministerele respective, nu ar conta, avand in vedere ca, practic, ramane aceeasi guvernare.
"Nu cred ca va fi o influenta semnificativa, pentru ca politica Guvernului e aceeasi si programul de austeritate ramane in vigoare, legile propuse de Guvern - ma gandesc la Legea salarizarii unice si cea a Pensiilor - nu se vor schimba", a declarat, pentru Ziare.com, economistul Mircea Cosea.
"Se va schimba, probabil, sper ca in bine, sistemul de comunicare si de pregatire a masurilor luate. Dar, in linii mari, in principiile generale ale acestei perioade, n