Sensei Cristian Bolduţ practică arte marţiale de mai bine de 17 ani, timp în care a reuşit să câştige zeci de premii în ţară şi străinătate.
A început să practice artele marţiale la începutul anilor 90, pentru că „era la modă”, spune el. A practicat Judo sub indrumarea antrenorului Radics Ştefan de la Clubul Elcond. În 2004 a trecut la Kyokushin (Calea ultimul adevăr), considerat unul dintre cele mai dure sisteme de luptă.
„Specificul Kyokushinului este că reuşeşte să îmbine într-un mod armonios partea de pregătire fizică, tehnica şi mentală. Un practicant trebuie să fie puternic datorită faptului că, în competiţiile de Kyokushin, lupta este Full Contact, fără protecţii pe mâini sau picioare”, spune Cristian.
A câştigat peste 30 de medalii în competiţii naţionale şi internaţionale, însă dorinţa lui este să lupte în Japonia, patria Kyokushin-ului. „Fiecare concurs este un test, o provocare pentru tine, în care adversarul cu care lupţi nu face altceva decât să te ajute să fii mai bun, dăruindu-se în totalitate pe tatami. Dacă reuşeşti să invingi, eşti bucuros, dacă pierzi, încerci să vezi ce nu a funcţionat. În final, eşti câştigat fie că pierzi fie că învingi”, mărturiseşte sportivul.
A devenit sensei
În prezent, este legitimat la Clubul Vidalis unde este sportiv şi antrenor. De curând a devenit sensei. Pentru a deveni „profesor”, s-a bătut cu 50 de adversari, pe rând, fără pauză.
„Partea frumoasă în acest examen de luptă este că prieteni sau colegi de-ai tăi te «ajută» să promovezi examenul, lovindu-te cât pot de tare, iar tu trebuie să loveşti în permanenţă. Examinatorul te poate cădea la examen dacă adversarii nu lovesc destul de mult şi destul de tare. Examenul meu pentru «3 dan» a fost unul deosebit deoarece am fost examinat de Koen Schoenberg, preşedintele Federaţiei Europene de Kyokushin, care, după examen, m-a