Singurul cinematograf din Gorj nu a fost modernizat niciodată din 1959, motiv pentru care spectatorii nu se înghesuie nici la reprezentanţiile gratuite.
Iubitorii de film care au vizionat gratuit, în aceste zile, peliculele româneşti aduse de Caravana cinematografică, au fost dezamăgiţi de condiţiile din sala de cinema.
Scaune din lemn, fără tapiţerie, vechi de zeci de ani, miros de igrasie şi de motorină cu ajutorul căreia se dezinfecta sala pe timpul revoluţiei. Acestea sunt condiţiile oferite spectatorilor care se încumetă să treacă pragul Cinematografului Victoria, înfiinţat acum 51 de ani. „Nu am mai venit la un film de 20 de ani din cauza condiţiilor precare. Pentru 2010, condiţiile sunt anemice. Am vizitat şi alte cinemtografe din Italia, Rusia, Cehosovacia şi îmi pare rău că la noi confortul este zero. Scaunele ar trebui şi ele tapiţate ca să-ţi ofere un plus de confort. Încă se păstrează mirosul de motorină cu care se dezinfectau pe vremuri podelele“, ne-a spus Aurelian Guran, fostul şef al Cinematografelor din Târgu-Jiu. Tinerii preferă să vizioneze filmele pe internet. „Dacă am internet, văd toate filmele care îmi plac, evit mirosul din Cinematograf“, spune Ana Maria Dumitru de 17 de ani, din Târgu-Jiu.
Scaune preluate de la alt cinematograf
Cinematograful Victoria este singurul care a mai rămas funcţional în Târgu-Jiu. Din 1959, de când a fost construit nu a fost niciodată modernizat. „Simple văruieli pe aci pe colo. Cred că din acest motiv oamenii nu vin. După ce a fost închis cinematograful Jean Negulescu din Bănie, am luat câteva scaune cu tapiţerie şi le-am adus la Târgu-Jiu. Iarna poţi face un scenariu de film. După ce se montează caloriferul electric, spectatorii se adună lângă el să se încălzească la mâini. Aparatele sunt foarte vechi şi nu se pot proiecta filme 3D, care sunt extrem de solicitate“, a declarat Ioan