A început să joade rugby la Vulcan Bucureşti, echipă la care a urcat treaptăcu treaptă, până la nivelul ligii naţionale. A debutat în Liga I la 24 august 1979, într-un meci cu CFR Braşov.
După şapte sezoane petrecute la Vulcan Bucureşti, Romică Aroşculesei s-a stabilit în Focşani. Transferul său la echipa de rugby coincide şi cu cea mai importantă perioadă din istoria sportului cu balonul oval din oraşul de pe Milcov.
„Au fost ani foare frumoşi şi la Bucureşti. Am jucat de la juniori până la nivelul seniorilor. Am cunoscut valoarea rugby-ului nostru din acei ani şi acea etapă nu se poate uita uşor. La Focşani am jucat 15 ani. Mi-am şi încheiat cariera la acea echipă. Zece ani în Liga I este o performanţă deosebită. Rugby-ul focşănean este şi la această dată cel mai important sport când vine vorba de echipe. Voleiul a stat doar un an în elită, iar fotbalul nu a cunoscut niciodată aerul din liga naţională", mărturiseşte Aroşculesei.
Cel mai bun manager
Romică Aroşculesei vorbeşte la superlativ şi despre noile generaţii de rugbyşti care au venit după anii 1980 şi 1990.
„Viorel Ion şi Victor Istrate au merite incontestabile în formarea generaţiilor care au urmat după noi. Chiar dacă Focşaniul nu a mai avut o echipă de seniori, la nivelul juniorilor am fost mai tot timpul în faţă, cu sportivi la loturile naţionale şi medalii cucerite la cele mai importante turnee interne şi internaţionale. Mulţi dintre elevii lui Viorel Ion joacă acum la mari echipe din Europa", spune fostul mare jucător al rugby-ului vrâncean.
Romică Aroşculesei spune că fără sprijinul financiar al lui Victor Istrate, rugby-ul vrâncean nu ar fi ajuns la nivel care se află la ora asta.
„Victor Istrate a dovedit că este un foarte bun manager. Se află de mulţi ani la conducerea Federaţiei Române de Rugby şi asta spune multe despre calităţile s