Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ap. Andrei” se adânceşte tot mai mult în criza financiară şi mai ales în cea de personal. Pe lângă faptul că nu există destui medici şi asistente, care să poată face faţă numărului de pacienţi, posturile sunt blocate şi, mai mult de atât, cadrele medicale aleg tot mai des varianta străinătăţii.
Spre exemplu, Unitatea de Primiri Urgenţe a rămas, în numai două săptămâni, fără jumătate din medicii de pe secţie.
„La Galaţi, în termen scurt, două săptămâni, jumătate din personalul de la UPU a «întins-o» în străinătate. Sunt oameni care aveau de plătit rate, îşi calculaseră veniturile în alte standarde şi nu au putut face faţă. Este lipsă de personal. Avem o situaţie economică de care suntem singuri vinovaţi. Medicinei i se acordă mult prea puţin”, spune Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al spitalului.
Sănătatea bolnavă: Spitalele gălăţene, torţe cu cruce roşie
Nereguli grave la Spitalul Judeţean din Galaţi: în caz de incendiu, maternitatea ar arde ca o torţă!
Una dintre principalele probleme ale celor cinci medici rămaşi la Urgenţe, din 12, câţi au fost, o reprezintă reducerile salariale, care nu au fost de 25% ci de 50%.
Criză de asistente la Spitalul Judeţean. Cei care vor posturile libere fac muncă patriotică, deoarece angajările au fost blocate!
„Detectoarele de fum sunt de domeniul Star-Trek!”-Niciun spital gălăţean nu este dotat cu aşa ceva!
Patru moduri în care poţi muri cu zile în România
Moarte suspectă la Spitalul Judeţean: o femeie a murit imediat după ce a adus pe lume un băieţel
„Merită să muncim sau nu merită? Suntem foarte puţini. Au plecat oamenii în masă. Ar trebui să fim 12 medici şi suntem cinci. Mi-au scăzut veniturile cu 50% după reducerile salariale. Cu tot cu sporuri şi gărzi, am rămas cu jumătate din bani”, spune dr. Lidia Şandru, medic