Preasfinţia Sa este primul episcop al Alexandriei şi Teleormanului, dar a fost ales şi vicepreşedintele Societăţii Numismatice Române. Are o preocupare deosebită pentru marcarea evenimentelor, aniversărilor, legate de judeţul Teleorman prin susţinerea emisiunilor filatelice şi a medaliografiei, o ramură a numismaticii.
Presfinţitul părinte a avut, încă din fragedă vârstă, o vocaţie pentru slujirea bisericească. Astfel, după şcoala generală absolvită în satul natal, a urmat Liceul Teoretic la Slobozia. Apoi a frecventat cursurile seminarului teologic, timp de 4 ani, la Bucureşti. A continuat studiile la Facultatea de Teologie din capitală, ca după acestă să facă un curs de studii ecumenice, vreme de un semestru, la Bossey în Elveţia. „În parelel cu studille am cunoscut viaţa monahală la mănăstrirea Crasna din judeţul Prahova, unde am fost primit ca frate (novice) în 1976”, spune Preasfinţia Sa. În această mănăstire a trecut prin toate gradele monahale, iar din 1980 până în 1996, este stareţ al acestui lăcaş de cult. Pentru următorii şase ani este numit şi exarh (consilier al patriarhului) al mănăstirilor din arhiepiscopia Bucureşti. În toată această perioadă a iniţiat şi realizat lucrări deosebite de restaurare şi construcţie la mănăstirea Crasna. Dar, s-a preocupat şi de latura duhovnicească asigurând asistenţă spirituală credincioşilor care veneau la mănăstrire. S-a ocupat şi cu formarea unor slujitori ai monahismului, iar din acestă mănăstire au fost promovaţi un număr neobişnuit de mare, de şase episcopi, împreună cu Preasfinţia Sa.
Primul episcop al Teleormanului
Odată cu înfiinţarea episcopiei Alexandriei şi Teleormanului în 1996 a fost hirotonit şi instalat ca cel dintâi episcop al acesteia. De atunci conduce destinele acestei episcopii, preocupându-se de bunul mers al activităţii bisericeşti din judeţul Teleorman. Actvitatea sa cons