Descoperire arheologică de senzaţie: scheletul fosilizat al unui velociraptor de mici dimensiuni a fost găsit într-o mlaştină din România. Informaţia apare într-un studiu publicat recent în Statele Unite. Ştirea a făcut senzaţie pe site-urile de informaţii… nu atât prin importanţa ei, cât prin rezonanţa numelui, care te trimite automat cu gândul la un pamflet politic.
Descoperire arheologică de senzaţie : scheletul fosilizat al unui velociraptor de mici dimensiuni a fost găsit într-o mlaştină din România.
Informaţia apare într-un studiu publicat recent în Statele Unite. Ştirea a făcut senzaţie pe site-urile de informaţii... nu atât prin importanţa ei, cât prin rezonanţa numelui, care te trimite automat cu gândul la un pamflet politic.
"Balaurul bondoc" era un velociraptor de mărimea unui curcan puţin obez. A trăit în urmă cu 70-80 de milioane de ani în Europa şi a fost descoperit în România.
Este practic o nouă specie de dinozaur, o "surpriză interesantă", după cum s-a exprimat directorul Departamentului de Paleontologie al Muzeului American de Istorie Naturală.
Dinozaurul biped a fost descoperit într-o mlaştină de lângă oraşul Sebeş. A primit numele de balaur bondoc pentru că avea corpul robust - scheletul era compact şi oasele, bine sudate între ele.
Balaurul bondoc - deşi nu are un nume fioros - avea o pereche de gheare pe fiecare dintre membrele inferioare, cu ajutorul cărora îşi imobiliza prada. animalul avea o lungime de o sută 80 până la două sute zece centimetri, de la cap la coadă.
Pentru că era puţin cam corpolent, atipicul dinozaur era mai degrabă un pugilist decât un sprinter.
De altfel, România este recunoscută în lumea ştiinţifică pentru descoperiri inedite de acest gen. În aceleaşi straturi geologice în care se afla balaurul bondoc, s-au mai găsit sauropode de mărimea unor vaci, dar şi dinozauri pit