VIGILENT. "Ucigasul de tantari" Ionel Radu, de veghe in parcul IOR "Nu cred ca vom avea o epidemie. Totusi, mi-e un pic teama, de aceea mi-am luat pastile impotriva tantarilor, iar afara purtam haine cu maneca lunga" Andrei Marcu, 46 de ani, functionar "Anul asta m-au tot ciupit tantarii, am fost si in Delta si nu m-am infectat cu nimic. Deci eu nu cred ca as putea pati ceva. Daca e cazul, putem sa ne luam spray impotriva tantarilor" Maria, 17 ani, eleva "Nu stii cum te infectezi, asa ca mai bine ma protejez. Voi purta haine cu maneci lungi si-mi voi lua spray impotriva tantarilor" Marius, 19 ani, elev
O banala piscatura poate ucide, iar expertii avertizeaza ca virusul este mai agresiv in cazul persoanelor in varsta. Doi barbati, de 75 si 79 de ani, din judetul Constanta si Bucuresti, au murit saptamana trecuta, dupa cum a anuntat Ministerul Sanatatii.
Prin spitalele din tara au aparut zeci de cazuri suspecte, iar sapte dintre ele au fost confirmate deja. Pentru a evita o eventuala epidemie cum a fost cea din 1996, autoritatile au sporit masurile de prevenire. Firmele de dezinsectie lucreaza zi si noapte pentru a starpi tantarii. Alerta vizeaza mai ales Capitala si sudul tarii, unde temperaturile sunt mai mari si ploaia favorizeaza inmultirea lor.
"Nu-mi scapa niciun tantar. Avem un plan de "bataie", in toate zonele verzi imprastiem substanta care ii ucide. Zilele acestea vom acoperi Parcurile Carol, Cismigiu si Herastrau", ne-a declarat Ionel Radu, angajat al firmei de care se ocupa de dezinsectia Bucurestiului.
Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, le-a cerut asociatiilor de proprietari ca, in colaborare cu autoritatile locale, sa curete subsolurile inundate ale blocurilor unde, de regula, sunt tantari, pentru a preveni transmiterea virusului West Nile.
Cand trebuie sa mergeti la doctor
Infectia cu vir