Cartofii prajiti, milk shake-urile si alte mici gustari cu care se delecteaza adolescentele ar putea sa le coste pe viitor mai mult decat isi imagineaza. Un studiu recent atrage atentia ca alimentele bogate in grasimi, la pubertate, cresc riscul de cancer mamar pe parcursul vietii.
Testele realizate pe cobai, in laborator, de cercetatorii de la Universitatea de Stat Michigan au aratat ca grasimile, la pubertate, pot cauza inflamatiile glandelor mamare, ceea ce poate duce la aparitia cancerului, relateaza EmaxHealth
Pubertatea este o perioada critica, deoarece atunci se pun fundatiile pentru dezvoltarea ulterioara a glandelor mamare. Schimbarile ce apar in acesta perioada pot avea un impact pe viata, atentioneaza medicii.
Nu este primul studiu care atrage atentia asupra pericolului pe care il reprezinta o alimentatie nepotrivita si eventuala sa legatura cu aparitia cancerului mamar. O cercetare recenta a aratat ca femeile care urmeaza dieta mediteraneana sunt mai putin predispuse la aceasta boala. E drept ca in acest caz, sub atentia cercetatorilor s-au aflat femeile care intrasera deja la menopauza.
Un alt studiu, realizat de asemeni pe femei care intrasera la menopauza, s-a demonstrat ca femeile care isi reduc cantitatea de grasimi din alimentatie si care au fost tratate de cancer mamar in stadii incipiente risca mai putin ca boala sa revina.
O alta cercetare, publicata in iulie 2010 in publicatia de specialitate Lancet, a scos la iveala faptul ca femeile care consuma mai mult de 90 de grame de grasimi zilnic prezinta un risc dublu de cancer mamar comparativ cu cele care consuma doar 37 de grame.
Cartofii prajiti, milk shake-urile si alte mici gustari cu care se delecteaza adolescentele ar putea sa le coste pe viitor mai mult decat isi imagineaza. Un studiu recent atrage atentia ca aliment