Ieri a fost lansat volumul „Cronică de Braşov” care prezintă într-o formă accesibilă istoria de secole a burgului
Cel mai mare oraş din Transilvania până în secolul al XVIII-lea, Braşovul, îşi deschide tainele veacurilor sale într-un volum complet şi complex, rodul muncii de peste 30 de ani a unui inginer la fabrica IAR Ghimbav. Dan Pavalache, de ieri proaspăt pensionar, a creat cu pasiune şi foarte multă răbdare şi erudiţie volumul „Cronică de Braşov”.
Cartea a fost editată cu sprijinul financiar al Primăriei Braşov şi toate cele 1.500 de exemplare au fost achiziţionate de primărie la preţul de 20 de lei/bucata. „Sunt bucuros că am putut participa la editarea acestui volum de o importanţă covârşitoare pentru Braşov. O parte din aceste volume va fi donată unităţilor de învăţământ, o altă parte va fi utilizată pentru delegaţiile care vizitează Braşovul. Sperăm să ajungă în cât mai multe şcoli şi, în curând, în cât mai multe case, dacă va mai fi editată o ediţie a cărţii, pentru că braşovenii trebuie să cunoască istoria oraşului în care trăiesc”, a spus primarul George Scripcaru.
Volumul se află a doua ediţie. Prima ediţie a fost editată în anul 2005, dar cartea s-a epuizat rapid. Între timp autorul a completat prima ediţie a cărţii, dar din 2008 a făcut eforturi disperate pentru a găsi finanţarea necesară. „Cartea aceasta prezintă fapte care s-au întâmplat în Braşov. De aceea vreau să prezint un fapt nu de mare onoare şi pe care autorul şi editorul volumului se feresc să îl facă public. Consiliul Judeţean a promis finanţarea acestei cărţi, însă a uitat pe parcurs de acest lucru. După ce am aflat de încercarea autorului Dan Pavalache de a edita această carte, am adus la cunoştinţa conducerii Primăriei acest fapt şi iată că acum putem ţine cartea în mână şi o putem citi”, a spus deputatul Gabriel Andronache.
„O istorie a Braşovul