Ingrediente: 1 cârnat mare, proaspăt, neafumat, dulce şi un altul picant, o ceapă mare, tocată, doi căţei usturoi, 600 g roşii întregi la conservă, ulei de măsline, 450 g spaghetti, sare, după gust, brânză parmezan, dată prin răzătoare.
Mod de preparare:
Se scoate compoziţia din ambii cârnaţi şi se amestecă la un loc. Se rumeneşte apoi la foc mare toată compoziţia de cârnaţi, cu puţin ulei de măsline, într-o tigaie mai largă, neaderentă. Separat, într-o altă tigaie se prăjeşte şi ceapa tocată cu usturoiul. Se dau toate roşiile la mixer până ce devin un piure şi se adaugă peste compoziţia de cârnaţi, se amestecă şi apoi se adaugă şi ceapa cu usturoiul pe deasupra. Sosul este gata, vine acum şi rândul pastelor. Odată ce pastele sunt gata, se ia oala de pe foc, se adaugă apă rece (1-2 căni) şi apoi se scurg bine. Se aşază pastele într-un bol larg de servit, se toarnă sosul pe deasupra, se amestecă uşor şi se poate servi. Se presară brânză parmezan pe deasupra, pentru fiecare platou.
Ingrediente: 1 cârnat mare, proaspăt, neafumat, dulce şi un altul picant, o ceapă mare, tocată, doi căţei usturoi, 600 g roşii întregi la conservă, ulei de măsline, 450 g spaghetti, sare, după gust, brânză parmezan, dată prin răzătoare.
Mod de preparare:
Se scoate compoziţia din ambii cârnaţi şi se amestecă la un loc. Se rumeneşte apoi la foc mare toată compoziţia de cârnaţi, cu puţin ulei de măsline, într-o tigaie mai largă, neaderentă. Separat, într-o altă tigaie se prăjeşte şi ceapa tocată cu usturoiul. Se dau toate roşiile la mixer până ce devin un piure şi se adaugă peste compoziţia de cârnaţi, se amestecă şi apoi se adaugă şi ceapa cu usturoiul pe deasupra. Sosul este gata, vine acum şi rândul pastelor. Odată ce pastele sunt gata, se ia oala de pe foc, se adaugă apă rece (1-2 căni) şi apoi se scurg bine. Se aşază pastele într-un bol larg de servit, se