În judeţul Mureş a fost confirmat până în prezent un singur caz de îmbolnăvire cu virusul West Nile. Cei doi pacienţi suspecţi de infectare cu virusul sunt în prezent sub tratament la Clinica de Boli Infecţioase din Târgu-Mureş.
Virusul West Nile, transmis de înţepătura ţănţarilor, a apărut şi în judeţul Mureş. Până în prezent reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Mureş au confirmat un caz de infecţie la o pacientă de 37 de ani dintr-o localitate de pe Valea Mureşului, iar alţi doi pacienţi sunt în continuare sub tratament la Clinica de Boli Infecţioase nr.1 din Târgu-Mureş.
Analize la Bucureşti
În total în judeţul Mureş au fost raportate cinci cazuri suspecte de Meningită virală cu virusul West Nile la doi copii şi la trei adulţi, toate la persoane din mediul rural. „În urma analizelor de laborator s-a stabilit că un adult era infectat, cazurile copiilor au fost infirmate, iar probele de la ultimele două cazuri sunt în curs de prelucrate la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Momentan cei doi adulţi tineri suspecţi de infectare cu virusul West Nile sunt internaţi şi se se află sub tratament”, a precizat dr. Gabriela Uifălean, purtător de cuvânt al DSP Mureş.
Potrivit medicului, pacienta care a fost diagnosticată cu virusul respectiv se simte bine şi a fost deja externată din spital. „Boala are o evoluţie scurtă. Tratamentul urmat este pentru meningită virală, iar pacientul se vindecă. Boala nu este contagioasă şi apare doar prin înţepătura ţânţarilor, deci trebuie evitat acest lucru”, a mai spus dr. Gabriela Uifălean.
Potrivit reprezentanţilor DSP în cazul în care mureşenii prezintă dureri de cap, febră, astenie, vărsături, tulburări de memorie, dureri articulare şi musculare, care survin în 3-7 zile de la o posibilă înţepare de ţânţar, să se prezinte de urgenţă la medicul de familie sau la cel mai apropiat cabinet medical. @N