Încrengăturile politice îşi fac simţite prezenţa din ce în ce mai mult în viaţa Spitalului Judeţean
Licitaţiile din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa nasc nemulţumiri în rândul firmelor participante.
Astfel, societatea Vodimedicor a chemat în instanţă SCJU şi SC Sante International SRL, pentru faptul că nu a fost de acord cu rezultatul unei licitaţiişi, în consecinţă, cu faptul că a pierdut un contract. Trebuie să menţionăm faptul că licitaţia nu a fost una publică, în sensul că, încă de la bun început, accesul doritorilor la caietulde sarcini se făcea numai contra cost şi doar dacă erai un bun cunoscător al labirintului licitaţiilor puteai găsi anunţul de intenţie al SCJU. Conform acestui anunţ, publicat la 25 februarie, Spitalul vroiasă achiziţionezeun pachet de consumabile sanitare pentru chirurgie cardiovasculară.
Valoarea estimată, fără TVA, era de 38.730.084 lei. Licitaţia a fost câştigată de către Sante International, iar Vodimedicor a contestat rezultatul,fără prea multe şanse de izbândă, motiv pentru care s-a ajuns în instanţă. „Noi am participat la o licitaţie în urma căreia am furnizat valve pentru chirurgia cardiovasculară. Ştiu că cei dela Vodimedicor au făcut contestaţie, dar mă miră acest proces, pentru cădirectorul de acolo îmi este prieten", a spus Alexandru Ciupercă, directorul SC Sante International SRL. Reprezentanţii Vodimedicor aufost contactaţi pentru a-şi expune punctul de vedere, dar nu au răspuns solicitărilor repetate. Directorul SCJU, Dănuţ Căpăţână, a explicat de ce a câştigat licitaţia Sante International. „Criteriulprincipal de atribuţie a contractului a fost preţul cel mai mic oferit. Mie mi s-a părut foarte în regulă licitaţia, dar cei care au pierdut au făcut contestaţie la Bucureşti, cu toate că preţul oferit de eiera cu 50% mai mare decât cel al celor de la Sante International. Am preferat