Crede că meseria de profesor trebuie să îşi redobândească statutul de odinioară, iar acest lucru se poate realiza cu implicare, dăruire, şi, nu în ultimul rând, învăţare continuă.
A lucrat ca profesor la Şcoala din Perişoru, la Şcoala „Mihail Kogălniceanu", la Liceul „Cerna". Din 2009 este profesor titular de Limba şi Literatura Română la Grupul Şcolar „Grigore Moisil". În 2008 a început să lucreze la Casa Corpului Didactic Brăila ca profesor formator pentru profesori de Limba Franceză unde ţine împreună cu inspectorul de specialitate un curs de Didactica predării Limbii Franceze.
Portret: Aurel Furtună, veteranul bibliotecarilor brăileni, a conceput o antologie a umorului autohton
"Avem nevoie de profesori care prin inovaţie să susţină creativitatea. Cadrele didactice trebuie să fie orientate spre calitate şi spre pregătirea elevilor pentru a fi performanţi în societate. Există, din păcate, puţini oameni care lucrează în sistem din plăcere, care şi-au ales meseria asta pentru că a fost visul lor de când se ştiu şi care sunt mulţumiţi de ceea ce fac. Am avut profesori pe care îi port şi astăzi în suflet. Şi eu, ca şi ei, am visat să fiu dascăl", explică Marian Carp.
Profesorul a fost pentru trei ani şi prezentator al unor emisiuni culturale la un post TV local.
Potret: Mihai Tofan-generalul şcolit la academia armatei germane
Specializare la Cannes
Marian Carp a participat în perioada 26 iulie - 7 august la cursul „Apprendre l'autre: interculturalite" de formare continuă finanţat de UE, prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, din Franţa, la College International de Cannes.
Orele au alternat cu activităţile culturale organizate de Colegiu pentru o mai bună cunoaştere a culturii şi civilizaţiei franceze, a istoriei oraşului prin vizitarea punctelor de interes din loc