Aproape 3000 de elevi vor face naveta de la 13 septembrie, ca urmare a comasării 91 de şcoli din judeţ.
Elevii din 52 de localităţi teleormănene vor fi nevoiţi să înveţe în alte şcoli, după ce unităţile lor s-au desfiinţat la propunerea ISJ Teleorman.Transportul copiilor ar urma să se facă cu microbuze şcolare, dar în multe dintre aceste localităţi, mijloacele de transport nu există. „ Avem doar 61 de microbuze şcolare, dar nu toate sunt în localităţile cu şcoli comasate. De la începutul procesului de comasare am anunţat ministerul că am mai avea nevoie de 30 de microbuze şi ni s-a spus că vor veni” a spus pentru Adevărul de Seară, inspectorul general Constantin Amarie.
La videoconferinţa cu ministrul Daniel Funeriu , şeful ISJ Teleorman a mai transmis încă o dată conducerii Ministerului Educaţiei solicitarea legată de microbuze, iar răspunsul a fost acelaşi: microbuzele vor veni, dar nu se ştie când. Ca soluţie de avarie, în situaţia în care mijloacele de transport promise de minister nu vor veni până la 13 septembrie, inspectorul general Constantin Amarie a propus o realocare a microbuzelor existente în judeţ. „ Am cerut să se emită un ordin de ministru prin care microbuzele din judeţ să fie realocate, luate de la unităţile care nu au nevoie şi date şcolilor din mediul rural care s-au comasat. Sunt în judeţ unităţi care nici măcar nu au folosit microbuzele primite de câţiva ani” a mai spus inspectorul general Amarie.
Se iau microbuze de la licee şi se dau şcolilor de la ţară
Printre unităţile şcolare care ar putea rămâne fără microbuze se numără: Liceul teoretic Zimnicea, Liceul teoretic Olteni, Şcoala Băbăiţa, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2 Roşiorii de Vede şi Şcoala Pietroşani. „ Liceelor nu le trebuie microbuze şcolare, pentru că transportul elevilor de liceu se decontează” a mai spus şeful ISJ Teleorman, Constantin Amarie. Inspectoratul