Virusul West Nile a ucis deja doi români, iar autorităţile ne avertizează că există pericolul izbucnirii unei epidemii dacă nu se iau măsuri urgente. Specialiştii susţin că primul lucru ce trebuie făcut e să ne curăţăm subsolurile blocurilor, locul unde îşi fac cuib ţânţarii ucigaşi.
Virusul a ucis deja doi oameni, şase sunt în spital, iar alţi cinci sunt suspecţi. Boala se transmite printr-o simplă înţepătură de ţânţar, aşa că riscul unei epidemii e foarte mare dacă nu se iau măsuri pentru exterminarea insectelor.
Radu Opaina, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din România, spune că prima şi cea mai urgentă măsură este să scoateţi apa din subsolurile inundate. Cereţi conducerii asociaţiei să acţioneze în acest sens. Dacă refuză, puteţi să o reclamaţi la biroul de relaţii cu asociaţiile de locatari existent în cadrul fiecărei primării, care poate să someze conducerea blocului să treacă la treabă.
“Aceste intervenţii se fac de urgenţă cu bani din fondul de reparaţii”, ne-a declarat Opaina. În cazul în care la bloc nu există sume speciale pentru reparaţii, lucrarea se va plăti din fondurile existente (de ex., din fondul de rulment), care apoi se recuperează de la locatari, a mai precizat Opaina.
Am vânat ţânţarul ucigaş
“Vânătorii” de ţânţari au luat urma insectelor ucigaşe. Aseară, angajaţii firmei 3D România, care se ocupă cu dezinsecţia în Bucureşti, au împrăştiat insecticid în sectorul 4, acolo unde, pe 24 august, a murit un bucureştean înţepat de ţânţarul care transmite virusul West Nile.
Reporterul Libertăţii nu a stat cu mâinile în sân, şi-a pus echipament special şi a pulverizat cu insecticid printre crengile copacilor. “Din cauza situaţiei create de virusul West Nile, pentru început, am intervenit în parcurile Tineretului şi Carol din sectorul 4, după care vom conti