Foloseste hota cand gatesti
Este foarte important sa eviti ca aburii emanati sa se imprastie in intreaga casa. Foloseste o hota, inchide usa de la bucatarie si deschide bine ferestrele de fiecare data cand prepari termic alimentele.
Nu te incalzi cu aragazul
Oricat de mult ar scadea temperaturile si oricat de frig ar fi in locuinta ta, daca vrei sa nu ai probleme cu igrasia in sezonul rece nu folosi aragazul pentru incalzirea locuintei. Aburii cu particule de mancare se vor depune pe mobila si tapiterii, ducand la dezvoltarea unor bacterii periculoase.
Nu usca hainele in casa
Daca esti tentat sa usuci hainele in casa, renunta la acest obicei. Caldura artificiala este doar un generator de umezeala excesiva care pune in pericol sanatatea ta si a familiei. Ai grija sa nu existe fisuri in acoperisul casei, beciul sau mansarda neizolate, pereti exteriori neizolati, geamuri care nu se inchid etans sau defectiuni ale burlanelor de acumulare a apei de ploaie.
Ventilator in baie
Deoarece baia e incaperea cu cea mai mare pondere de dezvoltare a mucegaiului trebuie sa-i asiguri o aerisire permanenta. Daca nu exista fereastra sau aerisire in baie, nu e igienic si nici sanatos sa tii usa deschisa ca sa aerisesti. Mai bine monteaza un ventilator de perete si cumpara un dezumidificator. Nu uita sa stergi gresia si faianta dupa folosirea dusului.
Ce faci daca au aparut urme de igrasie?
Daca observi mici pete de mucegai este momentul sa cureti zona cu apa si clor. Cand renovezi aplica un strat de solutie anti-mucegai pe perete. In cazul in care peretele este afectat de igrasie destul de mult, poti aplica inca un strat dupa 24 de ore. Apoi poti folosi o vopsea lavabila pentru zonele umede. Foloseste hota cand gatesti
Este foarte important sa eviti ca aburii emanati sa se imprastie in intreaga casa. Foloseste