Faţă de alte proiecte care au eşuat în judeţul nostru se pare că acesta va fi un succes. Participanţii vor să ecologizeze dar şi să schimbe mentalitatea cetăţenilor cu privire la păstrarea curăţeniei în arealele naturale
Peste 20 de persoane ce fac parte din instituţii locale importante s-au implicat în organizarea acestui proiect de talie europeană ,inspirat din campania începută în anul 2008 în Estonia şi care face parte dintr-o mişcare internaţională „ Let’s do it, World“. Această campanie îşi propune igienizarea arealelor naturale din vecinătatea localităţilor, prin colectarea şi reciclarea deşeurilor.
„Până ieri a avut loc etapa de cartografiere şi de cartare a mormanelor de gunoi existente, dar şi localizarea acestora pe harta naţională. Urmează să stabilim cantitatea de saci de plastic necesari pentru a colecta aceste deşeuri“, a precizat Rareş Ionescu, prim-comisar al Gărzii de Mediu Călăraşi. Pentru a transporta deşeurile, coordonatorul proiectului Emil Muşat a apelat la societăţile de salubritate din Călăraşi şi Olteniţa
„Societăţile au avut o mare deschidere pentru acest proiect şi ne-au promis că ne ajută cu mănuşi, saci şi mijoace de transport. De asemenea, colectarea se va face selective, iar deşeurile vor fi duse pe platformele de stocare a gunoiului de la Călăraşi şi Lehliu“, a spus Emil Muşat.
Tineretul se implică
În prezent, la Călăraşi s-au stabilit peste 20 de trasee ce vor fi curăţate şi se aşteaptă o implicare masivă a tinerilor prin acţiuni ale Inspectoratului Şcolar Judeţean. Pe lângă aceştia s-au mai implicat şi Prefectura, Garda de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Asociaţia „Prioritate: Viitorul“, Asociaţia de cooperare transfrontalieră „Dunărea de Jos“, viceprimarul Nicolae Cuţăr şi Consiliul Judeţean.
Gunoaie vizate
Un munte de gunoaie se află chiar sub podul de p