Gabriel Sandu a declarat la începutul acestei săptămâni că le va explica parlamentarilor PD-L care îi cer demisia că „toate obiectivele pe care şi le-a asumat sunt realizate“. Suporterii menţinerii lui Gabriel Sandu în funcţie cred că o schimbare ar compromite realizarea proiectului eRomânia.
Gabriel Sandu, un economist cu experienţă în mobilă şi agricultură şi care a fost propulsat în decembrie 2008 de Partidul Democrat Liberal în funcţia de ministru într-un domeniu complet nou - comunicaţii şi tehnologia informaţiei, ar putea fi unul dintre membrii guvernului care vor fi remaniaţi în cursul acestei luni, potrivit mai multor surse apropiate partidului de guvernământ. Există motive pentru schimbarea sau, dimpotrivă, pentru păstrarea în funcţie a lui Gabriel Sandu? Părerile politicienilor, oamenilor de afaceri şi patronatelor sunt împărţite când este vorba de evaluarea activităţii lui Sandu.
"Mandatul trebuie dus până la capăt, având în vedere că România este în stadiul în care faza de proiectare durează mult şi lucrurile se văd târziu. Nu zic că e bine, dar e răul cel mai mic", spune Varujan Pambuccian, membru în Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor a Camerei Deputaţilor.
Pambuccian nu ezită să-l critice pe Sandu, însă crede că o schimbare în acest moment ar compromite proiectul eRomânia. "Unul dintre minusurile lui Gabriel Sandu este că nu s-a impus în faţa celorlalţi miniştri. În condiţiile implicării într-un poriect precum eRomânia, ar fi trebuit ca partea de informatizare a ministerelor să fie sub o singură comandă. Proiectul eRomânia a fost realizat închis, fără un dialog cu oameni specializaţi. A o lua acum de la început înseamnă că eRomânia nu se va mai realiza niciodată."
Valerian Vreme, (PD-L), vicepreşedinte al Comisiei IT&C din Camera Deputaţilor, spune că Sandu ar trebui păstrat. "Am promovat împreu