Forfotă mare în Piaţa Agroalimentată. Zeci de gospodine aleargă de la o tarabă la cealaltă pentru a-şi face provizii. Şi asta pentru că a venit toamna şi, odată cu ea, s-a dat şi startul la murături. Vinete, gogoşari, castraveciori, ceapă, fasole sunt doar câteva dintre ingredientele principale care vor umple cămările în această iarnă.
Murături, gemuri, zacuscă, e prea devreme sau nu?
Piaţa Agroalimentară s-a umplut de gospodinele care vor să-şi pună peste iarnă murături, dulceţuri, gemuri şi zacuscă. Pricepute într-ale gătitului, acestea ştiu exact ce au de cumpărat şi în ce cantitate. „Am venit să cumpăr legume pentru a le pune pentru iarnă. Vreau să fac vinete murate, zacuscă, gogoşari muraţi, chiar şi prune murate“, „Preţurile sunt bune şi mi-am luat castraveţi, în primul rând, pentru iarnă. Peste câteva săptămâni vom face şi gemurile şi dulceţurile“, „Am cumpărat câteva kilograme de vinete şi gogoşari pentru zacuscă. Nu îmi permit mare lucru, dar sper să-mi umplu cămara şi în acest an“, au spus gospodinele.
Unele dintre ele, însă, spun că este prea devreme pentru murături. Şi asta din cauză că, în primul rând, aşteaptă salariul şi apoi se gândesc ce vor pune în cămară pentru iarnă. „Nu îmi permit, încă, să cumpăr nimic. Am venit doar să văd preţurile din piaţă. Aştept acum să primesc salariul şi apoi voi vedea cum mă voi descurca şi ce voi pune peste iarnă“, a spus o altă gospodină.
Marfă destulă, cumpărători, nu prea
Marea majoritate a producătorilor sunt mulţumiţi de vânzare, chiar dacă unele preţuri la legume sunt piperate. „Făgărăşenii vin să cumpere legumele noastre. Sunt bune şi nu avem preţuri aşa de mari. Nu pot spune, însă, că avem un profit mare, ci doar că ne descurcăm de pe o zi pe alta“, „Sunt cumpărători, nu ne plângem, avem şi vânzare. Unele zile sunt mai bune, altele mai puţin bune. Nu ne plângem, n