Bărbatul este singurul reflexoterapeut din Botoşani şi foloseşte terapiile complementare su-jok, metode de vindecare recunoscute în toată lumea.
Cristinel Sârbu susţine că a început să practice reflexoterapia din pasiune. „Simţeam că trebuie să merg pe partea aceasta pentru că serviciul la care lucram nu mă prindea, chiar dacă eu câştigam extraordinar de bine. În 2002, terapiile complementare nu erau atât de bine văzute şi nici diplomele nu erau recunoscute. Multă lume m-a sfătuit să nu renunţ la serviciu, însă aceasta a fost chemarea mea“, îşi aminteşte reflexoterapeutul.
În anul 2005, Cristinel Sârbu a devenit reflexoterapeut licenţiat, iar un an mai târziu a început cursurile Academiei de Reflexologie din Moscova.
„Lipseşte comunicarea medic-pacient“
„Acum sunt în an terminal. Din păcate, România nu recunoaşte diploma şi trebuie să o echivalez cu o diplomă de medicină. Aşa se face că sunt şi student în anul doi, cu specializarea asistent medicină generală. E foarte uşor să treci de la medicină la reflexoterapie. Numai că la medicină lipseşte comunicarea medic-pacient“, este de părere reflexoterapeutul.
Cristinel Sârbu nu doreşte să trateze pacienţii exclusiv prin reflexoterapie, însă este de părere că medicina alopată ar trebui completată cu reflexoterapia şi invers.
„Omul nu se poate trata complet numai prin medicamente alopate. Trebuie să îi tratezi şi sufletul. Sunt o grămadă de factori care contribuie la vindecarea unui om. Boala nu dispare tratând doar organul şi efectul. În terapia Su-jok, piatra la fiere, de exemplu, este asimilată cu frica şi furia, din punct de vedere emoţional“, este de părere curantul.
Una dintre cele mai eficiente terapii, după părerea reflexoterapeutului, este seminţoterapia. În această terapie complementară este folosită întreaga gamă de seminţe, iar rezulta