Dacă îţi doreşti să slăbeşti fără să te înfometezi, supa de praz este mâncarea de care ai nevoie, spune o scriitoare franceză care şi-a recăpătat silueta cu ajutorul acestei diete.
"Franţuzoaicele nu se îngraşă" este o carte scrisă de Mireille Guiliano, despre dieta cu supă de praz. Ea se axează pe experienţa autoarei, care a slăbit şi şi-a menţinut greutatea consumând preparate franţuzeşti tradiţionale.
Guiliano susţine că supa de praz pe care i-a recomandat-o doctorul este unul dintre primele alimente pe care trebuie să le incluzi într-o dietă. Fostul editor senior al revistei Vogue, Julia Reed, chiar compară meniul pe bază de supă de praz cu o cură de detoxifiere. Supa nu este compusă din nimic altceva decât praz tocat care se fierbe în apă, până se formează o pastă. Nu trebuie să mănânci nimic altceva timp de 48 de ore decât supa, pe care o asezonezi cu suc de lămâie şi ulei de măsline.
Trebuie să bei multa apă. În seara celei de-a doua zile poti adăuga la cină peşte şi legume. Guiliano spune că supa este hrănitoare şi are un uşor efect diuretic.
Ce ai voie sa mănânci în timpul dietei: fructe proaspete şi legume, pâine integrală, iaurt preparat în casă, peşte, brânză, ulei de măsline şi orice alte alimente procesate natural. Poţi să bei un pahar sau două de vin la fiecare masă.
Dieta are mai multe etape. Primul pas este să urmăreşti tot ce mănânci, timp de trei săptămâni. Acest proces te va ajuta să-ţi cunoşti mai bine obiceiurile alimentare.
Următorul pas constă în remodelarea obiceiurilor alimentare timp de trei luni, reducând cantitatea la alimentele pe care le consumi în exces. Acum trebuie să începi să mănânci supa de praz.
Al treilea pas este stabilizarea, în care începi să introduci treptat alimentele pe care le-ai eliminat, dar trebuie să încerci să nu faci excese.
Ultima etapă presupune să încerci să-ţi me