Sibianca este costumiera la Teatrul de Balet Sibiu de aproape trei ani şi spune că activitatea sa se ridică la rangul de artă.
CITIŢI ŞI:
Lucian Lup luptă pentru salvarea liliecilor
Lucrează în croitorie de ani de zile, însă în urmă cu aproape trei ani a avut parte de o schimbare radicală, ce i-a adus extrem de multe satisfacţii. Claudia Benchea spune că meseria de costumieră a Teatrului de Balet Sibiu ţine foarte mult de creaţie şi îndemânare. „ Înainte am lucrat în fabrică, iar acolo se lucra în serie, eram obişnuită să am o normă şi pot spune că era o muncă ce nu necesita gândire. Aici este vorba de creaţie, este artă“, consideră sibianca.
Recunoaşte că i-a fost destul de greu la început, însă oamenii pe care i-a întâlnit şi colaborarea cu Carmen Siminie, cea care creează costumele, au ajutat-o foarte mult. „ Carmen este cea care realizează costumele pe care ulterior eu le cos. Este adevărat că la început mi-a fost teamă că nu voi face faţă, dat fiind faptul că la fiecare spectacol lucram cu alt coregraf, cu alt regizor, iar fiecare venea cu idei diferite“, spune aceasta. Lucrează cu mătase, tul, tafta, saten sau lycra deopotrivă şi reuşeşte de fiecare dată să dea o personalitatea aparte creaţiilor sale. Claudia face zeci de costume pentru fiecare spectacol în parte şi, chiar dacă nu are o muncă deloc uşoară, se declară încântată de ceea ce face. În funcţie de dificultate, poate lucra între o zi şi chiar două săptămâni, pentru o singură creaţie, şi spune că cel mai mult îi place să facă tutu, aceast fustă splendidă de balerină, croită din mai multe straturi de tul. „ Rochiţele de balerină sunt totodată şi cele care se fac cel mai greu, pentru că trebuie să arate impecabil. Nu sunt ca rochiile obişnuite de stradă şi necesită multă muncă, pentru a ieşi aşa cum trebuie“, a completat costumiera.
A dat culoare Festivalului Med