Străinii care se cazează în hostelurile din Bucureşti dau peste „minunile“ Capitalei mai mult din întâmplare.
Hostelurile, business profitabil în plină criză
Hostel de Bucureşti cu preţ de Barcelona
Tinerii care au ca pasiune călătoriile în străinătate şi nu prea au bani sunt familiari cu termenul de hostel. Pentru a economisi, ei aleg aceste unităţi de cazare dotate cu dormitoare şi băi comune.
Pentru că sunt obişnuiţi cu drumeţiile şi vizitarea obiectivelor turistice din diferite ţări este una dintre activităţile lor de bază, tinerii străini care au ca hobby călătoriile sunt, poate, cei mai în măsură să-şi dea cu părerea despre condiţiile pe care le oferă Bucureştiul turiştilor.
„Am găsit Muzeul Ţăranului din noroc“
Englezoaicele Anabelle şi Lauren se află pentru prima dată în Bucureşti şi spun că sunt încântate de ce au văzut până acum. Tinerele se plâng de un singur lucru: lipsa semnelor şi a indicatoarelor turistice. „Am văzut locruri foarte frumoase. Ne-au plăcut mai ales muzeele, cel al Ţăranului Român şi al Satului.
Problema e că nu prea sunt semne care să te ghideze către ele. Muzeul Ţăranului Român l-am găsit din noroc, iar pe celălalt l-am găsit ghidându-ne după o hartă a Parcului Herăstrău“, a spus Lauren.
Anabelle spune că a fost şi ea impresionată de frumuseţile Capitalei, cu toate că atunci când a ajuns a ost puţin dezamăgită.
„Când am văzut blocurile acelea gri şi triste am zis că nu stăm mai mult de o zi aici, dar am ajuns în centrul oraşului şi am descoperit toate aceste clădiri vechi şi frumoase şi mi-am schimbat părerea. Acum pot să spun că îmi place Bucureştiul şi oamenii de aici“, a povestit Anabelle. Cele două tinere fac un tur al Europei de Est, vizitând cele mai importante oraşe din ţările cele mai mari.
„Astăzi plecăm către Braşov şi după aceea la Sighişoar