Efectele benefice ale acestui condiment sunt binecunoscute. Insa consumat in exces, apar si efectele negative, putand surveni starile de greata, roseata fetei si chiar umflarea buzelor ori senzatia de arsura la nivelul plamanilor si pieptului.
In plus, conform QualityHealth, persoanele care iau medicamente pentru subtierea sangelui ar trebui sa o consume cu atentie, scortisoara continand un ingredient care are acelasi efect.
Persoanele sanatoase si care nu iau medicamente ar trebui sa nu depaseasca 0,1 miligrame de scortisoara pe fiecare kilogram din greutatea lor totala, au avertizat recent specialistii germani. De vina este un component din scortisoara care poate fi toxic pentru rinichi si ficat, atunci cand este consumat in exces.
Daca se tine cont de aceste precautii, scortisoara este benefica, fiind bogata in antioxidanti care lupta cu radicalii liberi ce afecteaza celulele, putand duce chiar la aparitia bolilor de inima, a cancerului si a imbatranirii premature.
Tot scortisoara are proprietati antimicrobiene, antiseptice, antifungice, antibiotice, de stimulant si astringent. Toate acestea fac din scortisoara un medicament, eficient in tratarea unor infectii, unii experti fiind chiar de parere ca imbunatateste si procesul gandirii.
Efectele benefice ale acestui condiment sunt binecunoscute. Insa consumat in exces, apar si efectele negative, putand surveni starile de greata, roseata fetei si chiar umflarea buzelor ori senzatia de arsura la nivelul plamanilor si pieptului.
In plus, conform QualityHealth, persoanele care iau medicamente pentru subtierea sangelui ar trebui sa o consume cu atentie, scortisoara continand un ingredient care are acelasi efect.
Persoanele sanatoase si care nu iau medicamente ar trebui sa nu depaseasca 0,1 miligrame de scortisoara pe fiecare kilogram