În ultima perioadă, în clădire mai funcţionează doar spaţii comerciale. Actul cultural lipseşte cu desăvârşire
Cele cinci confederații sindicale din România sunt hotărâte să acționeze în judecată Uniunea Județeană a Sindicatelor Libere (UJSL), administratorul Casei de Cultură, pentru împărțirea patrimoniului acestui lăcaș de cultură. Președintele UJSL Ialomița, Elena Neagu, susţine că în spatele acestei inițiative se ascund interese politice și declară că va lupta până în pânzele albe, pentru ca patrimoniul să fie atribuit doar confederației sindicale ale cărei destine le conduce.
Povestea acestei dispute începe undeva după 1990, când Uniunea Generală a Sindicatelor din România (UGSR) s-a rupt în mai multe confederații sindicale. Vechiul bloc sindical UGSR s-a transformat în Uniunea Județeană a Sindicatelor Libere (UJSL) și a preluat patrimoniul Casei de Cultură a Sindicatelor din Slobozia.
„Sindicatele fac valuri în campanii“
Această măsură nu a fost pe placul celorlalte confederații sindicale, care au încercat, în nenumărate rânduri, să îşi împartă în mod egal acest patrimoniu. „Orice patrimoniu al unui sindicat nu se împarte cu nimeni. Amenințările celorlalte sindicate le cunosc de ani de zile. Sunt sigură că sindicatele ce vor să rupă din Casa de Cultură au în spate interese politice. De fiecare dată când se apropie campania electorală, sindicatele încep să facă valuri“, spune Elena Neagu, președintele UJSL Ialomița.
Cu toate că, în trecut, au mai acționat în judecată Uniunea Sindicatelor şi nu au avut sorți de izbândă, celelalte confederații sindicale sunt hotărâte acum să îşi câștige în instanță dreptul de a administra, în mod egal, Casa de Cultură. „Ceea ce face doamna Neagu se numește dictatură. Este normal ca acest lăcaș de cultură să se împartă între toate sindicatele, pentru că toți am fost, cândva, în UGSR, deținătorul a