Se spune ca unele alimente precum ciocolata sau caviarul ar fi afrodisiace, insa chiar au acestea efectul de a stimula impulsurile sexuale?
Pentru a afla un raspuns bazat pe practica si nu doar pe teorie, sheknows.com a apelat la ajutorul unor cupluri care au facut cateva incercari, testand cate un aliment in diferite seri, iar intr-o alta lasand organismul fara niciun afrodisiac.
Iata concluziile la care au ajuns:
1. Caviarul
Desi este foarte scump, acesta are un efect special, de a hrani celulele nervoase si de a intensifica activitatea lor, ceea ce stimuleaza de asemenea si trairile romantice. In plus, cercetarile sugereaza ca putina votca aduce si mai multa pasiune.
Verdictul: Dupa ce au mancat caviar, partenerii care s-au lasat supusi testelor nu au simtit mare lucru. La scurt timp insa dupa ce au baut si putina vodca au inceput sa se simta mai relaxati, mai confortabili si mai incitati de ideea de a face sex. Insa este foarte probabil sa fie doar efectul votcii, avand in vedere ca alcoolul elimina din inhibitii.
2. Ciocolata
Aceasta are multe roluri benefice pentru o femeie, cum ar fi sa ii creasca gradul de confort si sa o inveseleasca, insa poate sa ii provoace si un sentiment de vina daca a consumat prea mult. De asemenea, teoretic, ciocolata contine substante ce stimuleaza sistemul nervos central, putand sa sporeasca si nivelul dorintelor sexuale.
O legenda spune ca un puternic imparat aztec, Montezuma, consuma 50 de cesti cu ciocolata pe zi pentru a avea puterea de a face dragoste cu cele 600 de femei pe care le avea in harem.
Verdictul: Cuplurile care au mancat ciocolata au spus ca nu au simtit absolut nimic si ca sexul era ultimul lucru la care s-ar fi gandit.
3. Trufele
Despre aceste specii de ciuperci se spune ca sunt veritab