Fanii Counter-Strike pot să exerseze pe propria piele tehnicile jocului, dar în siguranţă, fără a avea parte de deznodământul fatal.Fosta fabrică de pâine din zona Obor, o clădire abandonată din Capitală, este scena perfectă pentru un joc de airsoft pe înserat.
Te-ai gândit vreodată cum este să fii în pielea personajului dintr-un film de acţiune? Sau cum ar fi ca acţiunea binecunoscutului joc Counter-Strike să se desfăşoare într -una din clădirile părăsite din Bucureşti?
„Adevărul de Seară“ îţi prezintă jocul care simuleză cel mai bine scenariile militare, începând de la replicile de arme, până la tacticile de joc şi echipamentul care imită perfect uniformele militare.
Arme sunt replici fidele
Airsoftul a fost inventat de japonezi în anii ‘60. Sportul fost perfecţionat apoi de americani pentru a satisface pasiunea pentru arme şi război într -o manieră legală şi sigură pentru sănătatea practicanţilor.
Armele de airsoft sunt replici fidele ale celor mai cunoscute modele de armament, folosite de trupe de intervenţii, armate sau terorişti din întreaga lume. Replicile trag cu bile de plastic, care sunt limitate la 220 m/s, riscurile de rănire fiind minime.
Împuşcături pe întuneric
Jocul se practică şi în Bucureşti. Astfel, într -o seară răcoroasă din timpul săptămânii, am ajuns cu Gelu, preşedintele Hardcore Airsoft Team, la fosta fabrică de pâine din zona Obor. Se înnoptase şi distingeam cu greu clădirea dezafectată de buruienile şi de bucăţile de perete prăbşite care o înconjurau. Am primit o mască de protecţie şi am intrat în clădirea întunecată.La etaj, 30 de bărbaţi ţineau replici de carabiniere sau pistoale în braţe.
„Azi facem un joc de noapte“, îmi explică Răzvan, unul dintre sportivi. În încăperea de 40 de metri lungime doar lanternele montate pe armele jucătorilor luminau pereţ