EVZ vă oferă cele mai importante informaţii despre admiterea din această toamnă: locurile libere la buget, costurile pentru înscriere, avantajele depunerii dosarului la mai multe facultăţi. Sursa: Hepta
Admiterea din toamnă este ultima şansă pe care o au absolvenţii de liceu să devină studenţi la stat anul acesta. Pentru că ocuparea unui loc cu plată presupune costuri pe care mulţi nu şi le mai permit pe perioada crizei, ghidul de faţă cuprinde o situaţie centralizată a ofertei de locuri fără taxă a principalelor universităţi de stat din ţară.
Articolele conţin o serie de alte informaţii practice, precum costurile de înscriere, actele necesare la întocmirea dosarului, perioada de depunere a acestuia, modalitatea în care se face admiterea.
Cei ce nu vor cu niciun preţ să rămână pe dinafară anul acesta îşi pot încerca norocul la mai multe facultăţi. Puteţi citi exemplul unei absolvente de liceu care s-a înscris, în sesiunea din vară, la şapte facultăţi. Specialiştii în educaţie recomandă alegerea unei specializări universitare în funcţie de interese, pasiuni şi perspective de angajare pe piaţa muncii după absolvire. În contextul crizei actuale, alegerea unui domeniu de studiu care să aibă căutare pe piaţa muncii este mai mult o loterie.
La admiterea organizată în această vară s-a înregistrat concurenţă mare la specializări care îi pregătesc pe tineri pentru o carieră de antreprenori sau una internaţională, fie într-o instituţie de stat europeană, fie în una privată. De asemenea, s-au bucurat de mare căutare facultăţile de Poliţie. În România, nu există foarte multe date concrete privind calitatea educaţiei în instituţiile de învăţământ de stat, chiar dacă fiecare universitate se laudă că oferă învăţământ de elită.
Totuşi, un top al integrităţii universitare, realizat de Societatea Academică Română, clasează instituţii