În urmă cu trei ani, George Opriş, alături de un fost coechipier, a început primul antrenament cu şase copii, iar astăzi clubul are 250 de practicanţi.
De când se ştie, George Opriş a fost pasionat de sport. A început să joace baschet de la 13 ani, iar pentru că nu a putut să mai renunţe la acest sport, a decis să rămână în teren. „Mereu am considerat baschetul un sport spectaculos şi un joc de echipă. Cred că asta m-a convins pe când eram doar un puşti să mă apuc de baschet. Îmi amintesc că primul antrenament l-am început în Sighetu Marmaţiei, unde l-am avut ca antrenor pe Toni Fangli, care în timp mi-a devenit şi mentor, fie că mă refer la calitatea de jucător, fie la cea de antrenor", mărturiseşte George Opriş.
A jucat în 6 echipe
Până în clasa a VIII-a George Opriş s-a antrenat în Sighetu Marmaţiei, urmând ca mai apoi să ia calea unor cluburi cu renume din România, printre care se numără: CSS Viitorul Cluj, în echipa de tineret la CS „Rapid" Bucureşti, un an în Divizia A la „Rapid" Bucureşti, în Divizia B la Oradea cu promovare în Divizia A, jumătate de sezon la CSM Iaşi în Divizia A şi un an la „Vulturii" Baia Mare în Divizia B, unde a jucat pe poziţia a doua. „Mereu am recunoscut faptul că nu am fost un jucător talentat, însă ambiţia şi munca au compensat, aşa că am reuşit să mă menţin pe teren, ca jucător, 12 ani", explică George Opriş. După un an în care a jucat în echipa „Vulturii" din Baia Mare, George Opriş a decis să renunţe la calitatea de jucător şi să înfiinţeze propriul său club de baschet. A început cu oraşul natal, Sighetu Marmaţiei, unde a deschis în 2004 Clubul Baschet Club Olimpic. „Scopul pentru care am înfiinţat acest club este acela de a promova baschetul în Maramureş. După doi ani în care am condus echipa de baschet din Sighetu Marmaţiei, am înfiinţat o filială şi în Baia Mare, iar satisfacţia mea şi a vicepreşedi