Un legumicultor hunedorean este pasionat de cultivarea tomatelor policolore. În prezent Gabriel Căceu lucrează să obţină un nou sortiment de legumă cu care crede că va avea succes pe piaţă: roşia-portocală.
Arată ca vinetele, sau ca şi caisele, dar sunt tomate. Negre, galbene, roz, oferta cultivatorului hunedorean Gabriel Căceu cuprinde în ea un marketing irezistibil: tomatele tricolore. „Cele negre sunt cu seminţe aduse din Spania. Coaja roşiei conţine pigmenţi care sunt şi în strugurii negri. În interior, miezul este roşu, iar la gust sunt puţin mai dulci decât roşiile obişnuite ”, spune agricultorul.
Gabriel Căceu cu oferta sa policoloră de tomate
El, împreună cu fratele său, a produs şi un tip de tomată-„gogoşar”. „ La prima privire roşia pare un gogoşar. Acest tip de tomată este pretabil la aperitive pentru că are în mijloc un gol care se poate umple cu diferite brăzeturi sau icre”, spune legumicultorul. Ultima „invenţie” din grădina fraţilor Căceu este, ce altceva, decât o tomată de o nouă culoare. „Am reuşit să obţin o tomată de culoare portocalie. Seamănă cu o portocală, dar încă nu am scos-o pe piaţă”, spune Gabriel Căceu. Legumicultorul spune că preţul roşiilor sale este acelaşi, indiferent de culoare.