Nici un animal de prada nu-l intrece pe om in ferocitate si lacomie
A fost odata o planeta de o negraita frumusete, un taram al bucuriei si al tihnei desavarsite, un loc plin de seninatate. Aici vietuiau laolalta fel de fel de animale, mamifere si pasari, reptile si insecte, intr-o armonie si intelegere desavarsite. Lupul stapanea padurile, leul campiile tropicale, ursul alb zonele inghetate, iar balena, marile si oceanele. Toti acesti pradatori nu atacau si nu ucideau alte vietuitoare decat pentru a se hrani. Statea in firea lucrurilor ca leul sau lupul sa se hraneasca cu caprioare, iar balena cu pesti.
Aceasta poveste pare desprinsa din cartile copilariei, insa nu este una imaginara. Este o poveste reala, povestea planetei Terra si a tuturor vietuitoarelor ei. Ne este spusa si in cartea de capatai, in Biblie. "Si Dumnezeu a creat animalele cele mari si toate vietuitoarele care se misca si care misuna apele, dupa speciile lor; a facut si orice pasare inaripata dupa specia ei. Dumnezeu a vazut ca erau bune".
Un animal sfant
Cu milioane de ani in urma, elefantii erau raspanditi pe intreaga planeta, de la cele mai inalte varfuri ale muntilor, pana pe malurile apelor si in zonele pustii, unde nici un alt animal nu se incumeta sa porneasca. In numar impresionant, cu dimensiunile lor impunatoare, elefantii cutreierau in lung si in lat pamantul. Astazi, ei traiesc in salbaticie numai pe doua continente, iar din cele peste 600 de specii au ramas numai doua: elefantul african si elefantul indian.
Animale superbe, pe cale de disparitie
Cum de un asemenea animal a ajuns acum pe lista speciilor pe cale de disparitie? Ei bine, trebuie sa luam in considerare un alt pradator care a aparut si care a inceput sa domine planeta: omul.
Dintotdeauna si in toate colturile lumii, elefantul a fost considerat o fiinta fascinanta