Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud se mută în centrul destinat bolnavilor de Alzheimer din Bistriţa. Pentru amenajarea acestuia, Consiliul Judeţean BN a investit peste 2 milioane de lei, bani la care se adaugă donaţii ale unor fundaţii din Olanda şi Germania.
Centrul Alzheimer din Bistriţa nu a putut fi niciodată folosit în scopul pentru care a fost construit din lipsa fondurilor pentru dotările necesare şi pentru angajarea de personal medical. Construcţia imobilului care trebuia să-i adune pe toţi bolnavii de Alzheimer din judeţ a fost finalizată anul trecut pe strada Sucevei, situată într-o zonă periferică a Bistriţei. Această clădire va servi, însă, drept sediu pentru Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud, care a început de două săptămâni să-şi mute birourile în zonă, fapt observat şi de locatarii blocurilor din zonă.
Decizia mutării a fost luată de preşedintele Consiliului Judeţean, Liviu Rusu. „Sediul Protecţiei Copilului de pe strada Păcii este total necorespunzător, de aceea am aprobat mutarea. Oamenii au nevoie de condiţii pentru a munci", susţine acesta. El consideră că ideea construirii unui centru Alzheimer în oraş aparţine fostei conduceri CJ şi că a fost una neinspirată. „Bolnavii care suferă de această boală au nevoie de un parc, nu pot sta doar între patru pereţi. Pentru ei vom face un centru la Nuşeni, vom construi o clădire, o vom dota cu tot ce trebuie şi în jurul ei vom amenaja un parc, aşa cum ar fi trebuit să se facă de la început", adaugă Liviu Rusu. Bani investiţi într-un centru care nu a fost folosit Fostul preşedinte al CJ, Gheorghe Marinescu, în timpul căruia s-a hotărât ridicarea acestui obiectiv, spune că s-au investit peste 2 milioane de lei. "CJ a alocat în jur de 20 de miliarde de lei vechi, dar mai sunt şi donaţiilor făcute de fundaţiile germane şi olande