Medicul Constantin Stan spune că în chirurgia estetică nu există garanţie. Pacienţii trebuie să fie pregătiţi pentru o corecţie. Creatorul ultimei generaţii de proteze mamare, medicul Constantin Stan, chirurg plastician şi estetician din Bacău, spune că în meseria sa îmbină medicina cu arta.
Renumitul chirug spune că în spatele său este o echipă de chimişti şi fizicieni din Frankfurt, Germania, cu care, în urmă cu un an, a realizat ultima generaţie de proteze mamare, revoluţionare pentru lumea medicinei internaţionale. A fost cel care a introdus pentru prima oară în România chirurgia estetică asistată de radiochirurgie cu ajutorul unui sistem american. Operează cot la cot cu cei mai mari chirurgici plasticieni ai lumii.
Citiţi şi:
Doctorul român Eugen Săndică, singurul din lume care a operat pe inimă un copil de 660 de grame
Ce intervenţii nu se fac vara
„Adevărul": De unde pasiunea pentru chirurgia plasită şi estetică?
Constantin Stan: E un proces creat în timp. De altfel, tot ce mi s-a întâmplat în viaţă nu a fost peste noapte. De multe ori am mers pe o direcţie şi apoi, oportunităţile vieţii mi-au dat semne că e momentul de o schimbare. Când am terminat liceul la Tecuci, în judeţul Galaţi, am vrut să mă axez pe construcţia de avioane. Eram olimpic naţional la fizică. Am vrut să merg pe un profil tehnic. Apoi, un prieten mi-a zis că ar fi bine să merg la medicină. Profesorul meu de anatomie a fost încântat.
Apoi, ca medic am crezut că pot să fac foarte multe lucruri, însă viaţa m-a obligat să îngustezi drumul. După facultate am fost vreo doi ani medic de medicină generală. Aşa cerea sistemul. Apoi am dat specialitatea şi am ales ceva între chirurgie şi medicină, adică ORL.
După Revoluţie am avut şansa să să-mi deschid primul meu cabinet. Un coleg de-al meu cu care făceam specializarea era bulgar şi mereu îmi zicea: „E