Mergeam prin zona gării, pe strada Prelugirea Traian, şi mi-a sărit în ochi o clădire destul de micuţă şi frumoasă. Acolo este Barley Pub.
La o primă vedere am crezut că avem şi noi un pub aşa cum trebuie în oraş, aşa că a trebuit să merg să văd despre ce este vorba. Vara eşti întâmpinat de o terasă frumuşică cu puţine mese, interiorul nu este mare, dar este amenajat foarte frumos. Entuziasmul meu s-a terminat atunci când mi-am dat seama că nu este ceea ce credeam. Este doar un mic bar în care aşteaptă clienţii spălătoriei de lângă. Aşa că acea atmosferă tipică pub-urilor nu există. Sunt doar câteva sortimente de băutură din care poţi alege (cele clasice pe care le găseşti în majoritatea localurilor) şi trebuie să mergi la bar pentru a comanda. Este o ospătăriţă, dar nu prea îşi bate capul cu clienţii. Când am fost eu, ea vorbea cu o persoană de la o altă masă. Am aşteptat cam cinci minute şi tot nu am fost băgată în seamă. O cafea costă patru lei şi nu ştiu cum este făcută, dar nu aş mai bea a doua oară. Măcar preţurile sunt mici dacă nu există calitate şi nici nu este un pub în adevăratul sens al cuvântului. Îmi pare rău pentru că este un local foarte frumos amenajat şi ar fi putut avea succes, chiar dacă este micuţ.
Chiar dacă este „folositor“ pentru clienţii spălătoriei şi patronilor le este suficient, puteau să aranjeze câteva mese spre port. Măcar avea o privelişte mai frumuşică şi poate atrăgea şi alţi clienţi. Din păcate, nu este singurul din oraş care strică acest concept şi încă mai aştept pe cineva care să respecte ce înseamnă un pub pentru că atmosfera într-un astfel de local este extraordinară.
Barley Pub funcţionează pe societatea Ambient Car Wash SRL, de care se ocupă Dănuţ Florescu, Radu Merlă, Maria Balamace, Narcis Babu şi Oscan Ibraim. Radu este soţul lui Ani Merlă, şefa Direcţiei de Programe şi Dezvoltare din cadrul Primăr