Sistemul sanitar doljean o duce foarte bine în comparaţie cu restul ţării în privinţa numărului de angajaţi. Spitalul de Urgenţă Craiova are un grad de ocupare a posturilor de aproape 98%, după cum reiese din datele oficiale ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj. Concret, unitatea sanitară cu 1.450 de paturi ar mai avea nevoie doar de 75 de angajaţi (dintre care 13 medici şi 30 de asistenţi medicali), faţă de cei 3.400 de angajaţi pe care îi are în prezent. Practic, spitalul are 2,35 angajaţi pentru fiecare pacient internat.
Potrivit aceloraşi date, Spitalul Municipal „Filantropia“ din Craiova ar mai avea, la rândul său, nevoie de 29 de angajaţi (dintre care şapte medici şi 13 asistente medicale). Acelaşi număr de posturi blocate - 29 - îl are şi Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova, numai că aici este nevoie de trei medici şi 16 asistenţi medicali, iar la Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova ar fi nevoie, pentru atingerea normativului, de încă 21 de angajaţi (între care cinci medici şi patru asistenţi medicali). Cel mai grav deficit de cadre medicale pare să se înregistreze la Spitalul Municipal Calafat, unitate care este cu 19 angajaţi sub normativ. Potrivit DSP Dolj, aici ar mai fi nevoie de şapte medici şi opt asistenţi medicali. Prin comparaţie, Spitalul Municipal Băileşti ar mai avea nevoie doar de patru angajaţi, toţi medici.
Şi Serviciul de Ambulanţă Dolj are personalul incomplet din cauza blocării posturilor. Din datele DSP Dolj, Ambulanţa ar mai avea nevoie de trei medici, şase asistenţi medicali şi opt şoferi, pentru a utiliza la maximum actualul parc auto. „Deşi posturile sunt blocate şi nu se pot face angajări, lipsa de personal medical nu este o problemă atât de mare în Dolj, aşa cum se întâmplă în alte judeţe din ţară“, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj. Sistemul sanitar doljean o duce