Zeci de ambarcaţiuni de canotaj, caiac şi canoe au ajuns joi, 2 septembrie, la Brăila, în cadrul Turneului Internaţional Dunărea (TID).
Acesta este cel mai lung turneu anual internaţional de caiac, canoe şi canotaj din lume, cu un traseu de circa 2.516 km, care are ca punct de pornire localitatea germană Ingolstadt (Germania), iar ca punct terminus, de doar câţiva ani, Sf. Gheorghe. Locul de campare în Brăila al participanţilor la TID este spaţiul verde situat în faţa Debarcaderului, pe Faleza Dunării. Echipa este formată din aproximativ 120 de persoane în 70 de ambarcaţiuni (caiace, canoe şi canotaj). Din cei 120 de participanţi, 30 sunt din România şi restul din Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Serbia, Bulgaria dar şi din Danemarca, Anglia, Belgia şi chiar Australia. Primii participanţi, cei cu ambarcaţiunile de canotaj din Germania, au sosit joi la ora 15, iar restul treptat până în jurul orei 19.
Turneul a fost organizat pentru prima dată în 1956, participanţii având de parcurs distanţa dintre Bratislava şi Budapesta. Între 1969 şi 2007, punctul final a fost Silistra (Bulgaria). De la prima lor participare (2007), numărul sportivilor români a crescut semnificativ. Zeci de ambarcaţiuni de canotaj, caiac şi canoe au ajuns joi, 2 septembrie, la Brăila, în cadrul Turneului Internaţional Dunărea (TID).
Acesta este cel mai lung turneu anual internaţional de caiac, canoe şi canotaj din lume, cu un traseu de circa 2.516 km, care are ca punct de pornire localitatea germană Ingolstadt (Germania), iar ca punct terminus, de doar câţiva ani, Sf. Gheorghe. Locul de campare în Brăila al participanţilor la TID este spaţiul verde situat în faţa Debarcaderului, pe Faleza Dunării. Echipa este formată din aproximativ 120 de persoane în 70 de ambarcaţiuni (caiace, canoe şi canotaj). Din cei 120 de participanţi, 30 sunt din România şi restul din Germa