Este singura femeie din SE Europei căreia Asociaţia Mondială a Bucătarilor şi Cofetarilor i-a acordat titlul de „Lady Chef".
De mică i-a plăcut să îşi ajute mama la bucătărie. Uneori rămânea să facă singură de mâncare şi atunci experimenta tot felul de combinaţii.
La numai 16 ani s-a mutat la Braşov pentru a lucra la Aro Palace, ca ajutor de bucătar, necalificat. „Aveam un văr care lucra aici. Eu făceam de toate, chiar şi spălat de vase. Cum terminam treaba mă duceam în bucătărie şi mai învăţam câte ceva", îşi aminteşte Cornelia.
Palmares impresionant
A avut marele noroc să înveţe de la adevăraţi maeştrii în arta culinară, cum sunt Stelică Angelescu, Ilie Cotârleţ sau Mitică Cazacu.
„La toate expoziţiile eram prezentă şi mă uitam la bucătari ce fac. După patru ani am participat la primul meu concurs. S-a desfăşurat în Poiana Braşov şi am luat menţiune, lucru care mi-a dat încredere", mai spune braşoveanca. Au urmat apoi foarte multe concursuri naţionale şi internaţionale, de la care s-a întors cu medalii.
În 1994 a luat Medalia de Aur şi locul I la Concursul de Artă Culinară Bucureşti, în 1995, Medalia de Aur şi locul I la Concursul Naţional de artă Culinară „Expogast Litoral", iar în 1996, Locul III şi Medalia de Bronz la Concursul Internaţional de Artă Culinară Austria „INTERNATIONALE KOCHKLINSTAUSSTELLUNG- SALZBURG".
În 2006 a obţinut o medalie de aur, două de argint şi una de bonz la „Cupa Kremlin" de la Moscova. În acelaşi an a câştigat şi locul IV Mondial şi Locul II European la Concursul Internaţional de Artă Culinară din Islanda.
În 2007 a obţinut medalia de aur şi o medalie de argint în echipa participantă la Concursul Internaţional „D'Italia Espozione Culinaria 2007", iar în 2008 a primit titlul de „Lady Chef" la Congresul Mondial „WACS Congress Dubai 2008". În acelaşi an a fost acceptată ca membru