S-a încheiat şi meciul preşedintelui cu partidul care cândva a fost al lui. De-acuma, fiecare pentru el - este concluzia confruntării mocnite, scrâşnite din dinţi la orice ieşire a fiecărui lider din sala de şedinţe a PDL de la Parlament. Remanierea s-a produs până la urmă, fără să câştige nimeni partida, iar românii nici nu ştiu ce pierd.
De fapt, nu mai ştiu, pentru că de un an şi ceva toată lumea merge în pierdere, pe motiv de recesiune, adică de scădere continuă a PIB.
Moţiunea s-a încheiat cu un rezultat nedecis: 3-3. Trei miniştri au plecat împinşi de Boc, iar alţi trei - la presiunile venite dinspre Cotroceni. "Dinozaurii" Berceanu şi Videanu au acceptat în cele din urmă să renunţe la portofolii, trăgându-l însă şi pe Vlădescu după ei, cu toată susţinerea acestuia din partea lui Băsescu. Ministrul Agriculturii a plătit şi el poliţele altora, iar în rest s-a mai bifat câte un nume: Şeitan, de la Muncă, Familie şi Protecţie Socială, şi Sandu, de la Comunicaţii şi Societate Informaţională. În locul celor şase au venit alte nume, despre care se poate spune doar atât: să-i lăsăm să se mai cunoască.
Cât priveşte criza şi efectele ei - încă nicio schimbare în bine. Preşedintele avertizase cu o zi înainte că România a devenit un stat de consum, în cel mai pur sens al cuvântului. Adică nu mai produce suficient cât să se susţină cheltuielile propriilor instituţii, cu toate reducerile de personal şi restrângerile de activitate impuse. Necesitatea contractării la primăvară a unui nou împrumut extern a devenit presantă pentru plata pensiilor şi salariilor, iar de măsurile de austeritate nu scăpăm în următoarele 12 luni, susţine şeful statului. Deci, nicio mărire de salariu în 2011.
În timp ce jocurile politice se îndârjiseră zilele trecute la vârful puterii, veştile proaste au continuat să curgă. Majoritatea medicamentelor cu care se obişnu